AKU Tactical

Italienska AKU är en av Europas få kvarvarande genuina skomakare. AKU grundades av Galliano Bordin och har växt från att varit ett litet genuint skomakeri till att blivit ett internationellt erkänt varumärke och begrepp med kängor och skor för kräsna användare inom bergsport och militär verksamhet. AKU-kängor sitter idag på fötterna hos specialenheter i Europa, Asien och USA. I det stora perspektivet har varierande AKU-modeller valts till bl.a; Danska-, Brittiska- och Schweiziska Armén.

Flera av AKU´s modeller har utvecklats för specifika enheter med specifika behov. PILGRIM (UK Special Forces) är ett exempel på detta, SPIDER (US Navy Seals) är ett annat.

Varumärket AKU omfattas av ett genuint kvalitetstänk, omfattande historia och kompetens inom skomakarkonsten. Ett litet plus i kanten för AKU är deras breda fina läst som ger god komfort även under långa pass i kängor.

För Svensk Militär har vi ett anpassat sortiment av kängor som utifrån vår erfarenhet fyller behovet hos de allra flesta enheter, operatörer och uppdragsprofiler.

Skovård

Skovård AKU

Efter användning:
Avlägsna alltid damm, lera och smuts med en mjuk borste när skon är torr. För envis fastsittande smuts, använd en trasa fuktad med kallt vatten.

Använd aldrig lösningsmedel, aggressiva kemikalier eller för hårda borstar: du kan då irreparabelt skada läder- och plastdelarna. Tvätta inte i maskin och använd inte högtryckstvättar, mycket höga temperaturer och tryck kan skada vissa komponenter i skon.

Kängor och skor måste torkas naturligt på en torr och välventilerad plats, på avstånd från direkta värmekällor som element, spisar eller direkt solljus. Applicera regelbundet en för kängor specifik närande och återupplivande kräm på läderöverdelen för att alltid hålla lädret mjukt och fett. Använd regelbundet en specifik skyddande spray för att säkerställa att läder och textiler är vattenavvisande.

Förvaring:
Förvara inte kängorna i tillslutna plastpåsar eller lufttäta behållare när de inte används. Placera kängorna i en kartong, på platser med god ventilation, fria från temperaturförändringar och med avstånd från värmekällor, för att bevara den ursprungliga formen och mjukheten hos läder och tyger. Särskilt fuktiga platser kan förändra funktionella egenskaper hos läder, sulor och tillbehörs[1]komponenter. Det är lämpligt att ta bort alla inre lösa delar vid långvarig inaktivitet. När du förvarar skorna är det lämpligt att fylla dem med tidningspapper för att de ska bevara sin ursprungliga form.

Vårdmateriel:
• Mjuk borste för rengöring
• Mjuk borste för att driva in kräm/vax i lädret
• Impregneringspray för läder och textiler (även på kängor med membran)
• Glycerinkräm kan användas för att underhålla gummidetaljer och PU-belagda ytor.

Summering:
1. Rengör
2. Mjukgör läder och sömmar med skyddande kräm (borsta in krämen i lädret)
3. Fukta kängan med blomspruta eller motsv. impregnera direkt efter
4. Använd en för kängor specifik impregneringsspray på läder och textilytor
5. Använd glycerinkräm på gummi och PU-detaljer
6. Låt torka

Storleksguide AKU